Hösten 2011

Honung

Turkiet 2010. Regi: Semih Kaplanoglu. 1 h 43 min.
Drama. Guldbjörnsvinnaren för Bästa film i Berlin 2010, Honung, är en känslig och gripande historia om 6-årige Yusuf. Hans far som är biodlare försvinner under mystiska omständigheter. Yusuf ger sig av för att försöka hitta honom.

Livet är en schlager

Sverige/Danmark 2000. Regi: Susanne Bier.  1 h 43 min.
Komedi. Fyrabarnsmamman Mona är besatt av schlagermusik. Hennes man är arbetslös och själv arbetar hon som personlig assistent åt CP-skadade David.  En eftermiddag då hon ska gå från jobbet hör hon David spela en melodi på sin synthesizer. Snabbt inser hon att David är ett geni när det gäller att skriva schlagerlåtar.

Hämnden

Danmark 2010. Regi: Susanne Bier. 1 h 59 min.
Drama. Hämnden ä en tidlös berättelse om hämnd, rättvisa, kärlek och människans godhet. Filmen drar paralleller från det brutala livet i ett afrikanskt flyktingläger till den vykortsvackra idyllen i en sovande dansk landsortsstad.

Himlen är oskyldigt blå

Sverige 2010. Regi: Hannes Holm. 1 h 51 min.
Dramakomedi. Stockholms skärgård på 70-talet. 17-årige Martin går på sommarlov utan stora förhoppningar om sommaren. Han måste hjälpa sin mamma att passa barn. Men så dyker en möjlighet upp om jobb som servitör på Sandhamn hos krögaren Gösta.

Mina eftermiddagar med Margueritte

Frankrike 2010. Regi: Jean Becker. 1 h 22 min.
En kärleksfull lovsång till den enkla människan och det inte alltid okomplicerade vardagslivet i en fransk by. Oscarsnominerade och Cannesbelönade Gerard Depadieu i rollen som den snälle men lite socialt handikappade Germain möter 95-åriga Margueritte på en parkbänk en solig eftermiddag.

Första dagen på resten av ditt liv

Frankrike 2008. Regi: Rémi Bezancon. 1 h 54 min.
Komedi. Filmen utspelar sig under fem olika dagar i fem människors liv. Just dessa dagar markerar en avgörande brytpunkt i deras liv, ett ögonblick då allt förändras för evigt. Deras beslut och handlingar får konsekvenser långt utanför deras kontroll. Men, för dem alla är detta ”Första dagen på resten av ditt liv”.

Once

Irland 2006. Regi: John Carney. 1 h 25 min.
Drama. Filmen handlar om två tråkiga människor som träffas för att skriva musik som bara är mindre marginellt tråkig än de själva. Killen jobbar med att reparera dammsugare. Tjejen är städare. Tillsammans gör de ett album. Handlingen är enkel, vilket är lite av charmen i det hela.

London River

GB 2010. Regi: Rachid Bouchareb. 1 h 27min.
Drama. Handlingen utspelar sig I London efter bombdåden den7 juli 2005. Två öden möts i sitt letande efter sina barn i en film om det mångkulturella samhället.