Våren 2011

Welcome

Frankrike 2009. Regi: Philippe Lioret. 1 h 50 min.
Drama. Bilal är en sjuttonårig kurd som kommit till Europa för att träffa sin flickvän. I Frankrike blir han stoppad med hot om att bli tillbakaskickad. Bilal bestämmer sig då för att simma över kanalen och börjar träna. I simhallen lär han känna Simon som är siminstruktör. Simon står mitt uppe i en skilsmässa och till att börja med tar han sig an Bilal för att imponera på sin fru.                                                                             

The Ghost Writer

Frankrike 2009. Regi: Roman Polanski. 2 h 7 min.
Drama/thriller. John Lang, filmens brittiske premiärminister, vill skriva sina memoarer med hjälp av en spökskrivare. Den förste av dem dör under mystiska omständigheter. En ny spökskrivare engageras för att slutföra uppdraget. Han blir indragen i politiska och personliga händelser under John Langs vistelse i USA. En spännande historia.

Den fantastiska räven

USA/UK 2009. Regi: Wes Anderson. 1 h 27 min.
Animerat drama. Filmen är en charmig s.k. stop motion-animerad film. Filmen är baserad på historien av Roald Dahl (Kalle och chokladfabriken) och handlar om den ädle, charmige och fantastiske räven som använder sin slughet för att överlista de tre elaka bönderna Boggis, Bunce och Bean.

Se upp för dårarna

Sverige 2006. Regi: Helena Bergström. 1 h 44 min.
Drama. Två tjejer i 20-årsåldern träffas när de söker till Polishögskolan. Tuffa intagningsprov, röriga kärlekshistorier och känsliga familjeförhållanden sätter deras vänskap på prov i väntan på intagningsresultatet.

Young Victoria

UK/USA 2009. Regi: Jean-Marc Valée. 1 h 45 min.
Drama. Ett drama om den unga kvinna som ska bli Storbritanniens drottning. Vi får följa Victorias första turbulenta regeringsår, när hon inser vad ycket hon har att lära för att bli en bra drottning. Vi får också uppleva hennes stormande förälskelse i Prins Albert som blir hennes bästa vän och närmaste, mest pålitliga förtrogna.

Augustilunch i Rom

Sverige 1957. Regi: Gianni Di Gregorio. 1 h 15 min.
Komedi. Gianni är en medelålders man som bor hos sin mamma i Rom. All hans tid går åt till at ta hand om henne och till att småprata med bekanta människor i området. Gianni och hans mamma dras med stora skulder och klarar inte längre av att betala räkningarna. När hyresvärden erbjuder att efterskänka hyran mot att Gianni tar hand om hans mamma kan Gianni inte tacka nej.

Mary and Max

Australien 2009. Regi: Adam Elliot. 1 h 32 min.
Animerad dramakomedi. Animerad film om en osannolik vänskap mellan två brevvänner: Mary en ensam åttaårig flicka som bor i en förort till Melbourne och Max, en 44 år gammal överviktig man i New York.

Miraklet i Lourdes

Australien/Frankrike/Tyskland 2010. Regi: Jessica Hausner l. 1 h 36 min.
Drama. Christine är rullstolsburen efter att ha drabbats av MS. Sjukdomen har gjort att hon har blivit isolerad och för att bryta ensamheten ger hon sig av på kulturella och religiösa gruppresor. På en resa till mirakelorten Lourdes vaknar hon en morgon upp och känner sig botad.